Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
Zastąp majonez jogurtem! Dietetyczna pasta jajeczna na bazie jogurtu, idealna na Święta Wielkanocne i nie tylko! Szybka i prosta w przygotowaniu.
   LISTA SKŁADNIKÓW

4 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 suszone pomidory
2 łyżki jogurtu naturalnego (typu greckiego)
świeża bazylia
sól
pieprz
ostra papryka (przyprawa)

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie 1 porcja zawiera około 42 kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i rozdusić widelcem.
2. Tuńczyka odsączyć dobrze z zalewy.
3. Pomidory drobno posiekać.
4. Wszystkie składniki połączyć z jogurtem i posiekaną bazylią.
5. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.