Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
Za oknem szaro buro, na poprawę humoru zalecamy kawałek pysznego sernika kakaowego!
   LISTA SKŁADNIKÓW

500g sera twarogowego tłustego
50g masła
1 szklanka cukru
2 łyżeczki kakao
1,5 tabliczki czekolady deserowej
200g kruchych herbatników
polewa (opcjonalnie czekolada gorzka + masło)

Tabela składników odżywczych dania
Kalorie ok. 286 kcal
Białka
Tłuszcze
Węglowodany
   PRZYGOTOWANIE

1. Herbatniki kruszymy bardzo drobno np. tłuczkiem.
2. Dodajemy rozpuszczone masło oraz kakao i dobrze mieszamy.
3. Masą wykładamy tortownicę.
4. Ser biały mielimy dwa razy.
5. Czekoladę roztapiamy i mieszamy z serem.
6. Masę wlewamy do tortownicy.
7. Ciasto wstawiamy do lodówki.
8. Ciasto będzie gotowe po około 3-4 godzinach.
9. Ciasto możemy udekorować polewą czekoladową z przygotowaną z masła i gorzkiej czekolady, a na koniec przyozdobić malinami.