
Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl

Zupa dyniowa (4 porcje)
Autor przepisu: mgr inż. Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
Jesień w pełni, czas na dynię. Przygotuj pyszną zupę na Halloween i zaskocz swoich gości.
1 kg dyni
2 małe ziemniaki
2 żółte papryki
3-4 łyżeczki oleju
1 litr bulionu
wędzona papryka
słodka papryka
sól
pieprz
2 łyżki musztardy
Tabela składników odżywczych dania
Kalorie | ok. 204 kcal |
Białka | |
Tłuszcze | |
Węglowodany |
1. Dynię obieramy i usuwamy nasiona.
2. Kroimy dynię w kawałki i wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem.
3. Dorzucamy obrane i pokrojone ziemniaki, pokrojoną paprykę (bez gniazd nasiennych).
4. Wszystko razem podsmażamy.
5. Warzywa posypujemy wędzoną papryką, słodką papryką, pieprzem i solą.
6. Całość zalewamy bulionem.
7. Dodajemy musztardę i gotujemy do miękkości warzyw.
8. Na koniec zupę miksujemy na krem.
9. Przed podaniem możemy przyozdobić talerze kleksem jogurtu np. typu greckiego.
Doskonałe promocje w dniach 21.11- 04.12.2019 r.



Promocje dostępne w wybranych sklepach abc. Oferta ważna do wyczerpania zapasów.
Najciekawsze przepisy na stronie sklepyabc.pl